Ish-ministri serb i Punëve të Brendshme, Vulin emërohet drejtor i BIA-së. / Photo: Tanjug

Lideri i Lëvizjes Socialiste, Aleksandar Vulin, është emëruar sot drejtor i Agjencisë së Sigurisë Informative.

Vendimi për emërimin e Vulin, i cili deri para pak kohësh ishte ministër i Punëve të Brendshme (MPB), është marrë në seancën e sotme të qeverisë.

Në biografinë e tij mund të shihet se Aleksandar Vulin përveç që ka qenë në krye të MPB-së, gjatë karrierës së tij politike ka udhëhequr resore të rëndësishme të qeverisë serbe që nga viti 2012 e këndej.

Në periudhën prej vitit 2012-2014 Vulin ka qenë drejtor i Zyrës së departamentit për Kosovën.

Më pas gjatë vitit 2014-2017 ishte Ministër i Punës, Punësimit, i Veteranëve dhe i Çështjeve Sociale.

Ndërsa gjatë periudhës 2017-2020 ushtroi detyrën e ministrit në Ministrinë e Mbrojtjes në Qeverinë e Republikës së Serbisë.

Po ashtu, në fillet e tij të karierës politike një periudhë ka qenë edhe deputet.

Ai ishte i pari që përdori publikisht termin “botë serbe”, për këtë arsye konsiderohet si krijues i saj.

TRT Balkan / agjencitë