Mbërrijnë në Shqipëri dronët Bayraktar.     /Foto: Niko Peleshi/Facebook

Fluturaket pa pilot “Bayraktar”, të prodhuara në Türkiye, tashmë janë pjesë e Forcave të Armatosura të Shqipërisë. Ministri i Mbrojtjes i Shqipërisë, Niko Peleshi, njoftoi se dronët Bayraktar, të njohur për efikasitetin dhe teknologjinë e tyre të avancuar, tashmë janë në Shqipëri!

“Prej dy ditësh, ka filluar montimi dhe paralelisht po kryhet instalimi i infrastrukturës mbështetëse për operimin dhe kontrollin e tyre. Ky zhvillim jo vetëm që rrit aftësitë e mbrojtjes së Shqipërisë, por shërben edhe si dëshmi e angazhimit të vendit për të garantuar sigurinë kombëtare dhe për të përmbushur standardet më të larta të mbrojtjes”, shkruan ministri Peleshi në rrjetet sociale.

Dronët #Bayraktar, të njohur për efikasitetin dhe teknologjinë e tyre të avancuar, tashmë janë në Shqipëri! Prej dy...

Posted by Niko Peleshi on Friday, March 1, 2024

Kjo arritje, sipas tij, është simbol i dedikimit të Shqipërisë drejt modernizimit dhe inovacionit në Forcat e Armatosura.

Ndryshe, pas Kosovës, e cila vitin e kaluar u furnizua me dronë Bayraktar, Shqipëria bëhet shteti i dytë në rajon që është furnizuar me këtë lloj të dronëve.

TRT Balkan