Shuhet pjesa më e madhe e vatrave të zjarrit në Shqipëri. / Photo: Niko Peleshi/Facebook 

Pas një pune të gjatë të trupave të emergjencave civile në bashkëpunim me efektivë të FA-së, nën koordinimin e Agjencisë së Mbrojtjes Civile është bërë e mundur shuarja e pjesës më të madhe të vatrave, njoftoi ministri i Mbrojtjes i Shqipëri, Niko Peleshi.

"Ka vetëm një vatër aktive zjarri, në masivin pyjor Plyk-Kraps-Gjorkos, e cila u riaktivizua pas izolimit një ditë më parë. Po punohet në terren për fikjen e tij", shkruan Peleshi. Gjithashtu, ai theksoi se ka përmirësim të situatës në fushën e mbetjeve në Vlorë, por gjendja po mbahet nën monitorim.

Për shuarjen e zjarreve Shqipëri janë angazhuar 144 efektivë të Forcave të Armatosura, 13 mjete dhe helikopteri Cougar.

TRT Balkan