Zuckerberg: Musk nuk është serioz për luftën në kafaz.  / Foto: AA

Shefi ekzekutiv i Meta, Mark Zuckerberg, tha se Elon Musk, pronari i X, i njohur më parë si Twitter, nuk është serioz për të zhvilluar një luftë në kafaz.

Në një postim në Threads, një platformë e mediave sociale digjitale që u lançua më 5 korrik si një konkurrent i X, Zuckerberg tha se ka pranuar nga Musk një ofertë lufte.

"Unë mendoj se të gjithë mund të pajtohemi se Eloni nuk është serioz dhe është koha për të vazhduar. Unë ofrova një marrëveshje... Elon nuk do të konfirmojë datën, pastaj thotë se ka nevojë për operacion dhe tani ai po kërkon të bëjë stërvitje në oborrin tim”, deklaroi ai të dielën.

Si kundërpërgjigje, Musk u kthye në platformën X, duke e quajtur Zuckerberg një frikacak.

Musk fillimisht shprehu gatishmërinë për t'u futur në përleshje sa më shpejt që të ishte e mundur.

Ai e sfidoi Zuckerberg në një luftë pas raportimeve se shefi ekzekutiv i kompanisë Meta do të hapte një rrjet të mediave sociale të ngjashme me Twitter. Më 22 qershor, Zuckerberg njoftoi se kishte pranuar një ofertë për të luftuar në një kafaz.

Musk, themeluesi i gjigantit Tesla, tha gjithashtu se është në negociata me autoritetet italiane dhe se ata kanë rënë dakord për një "lokacion epik" për luftën, të ardhurat e të cilit do të shkojnë për veteranët dhe spitalet pediatrike në Itali.

TRT Balkan / agjencitë