Pa mbushur një vjet nga tragjedia në Bullgari, Prokuroria e Shkupit ka ngritur akuzë kundër pronari të kompanisë "Besa Trans".     Foto: AA

Tragjedia në Bullgari, ku humbën jetën 45 shtetas të Maqedonisë së Veriut, gjatë ekskursionit në Istanbul me agjencinë turistike “Besa Trans” ka hyrë në procedurë gjyqësore. Prokuroria e Shkupit sot Gjykatës Penale të Shkupit i ka dorëzuar propozimakuzë kundër një personi fizik dhe një personi juridik për vepër penale të vazhdueshme “falsifikim i dokumenteve”.

“I akuzuari 41-vjeçar, si menaxher i personit juridik nga Rahçeja, duke përfituar nga e njëjta marrëdhënie e përhershme, të njëjtat raste dhe rrethana të ngjashme, nëpërmjet shoferëve që drejtonin autobusin në pronësi të kompanisë, ka kryer disa veprime të lidhura me kohën dhe e ka përdorur si një dokument publik të vërtetë fals - Certifikatë nga licensa për kryerje të transportit publik në trafikun rrugor ndërkombëtar. Një licensë e tillë për autobusin në fjalë nuk është lëshuar asnjëherë nga Ministria e Transportit dhe e Lidhjeve, ndërsa menaxheri dokumentin fals të përgatitur ua ka dhënë shoferëve që kanë vozitur autobusin dhe me të kanë kaluar kufirin shtetëror”, thotë Prokuroria e Shkupit.
Hetimet për këtë rast tragjik kanë vërtetuar se për një periudhë 10-mujore autobusi me dokumente të falsifikuara e ka kaluar kufirin shtetëror më shumë se 20 herë.

Procesi gjyqësor për tragjedinë në Bullgari pritet të caktohet pasi propozimakuza e Prokurorisë së Shkupit të marrë dritë jeshile nga Gjykata Penale e Shkupit.

Më 23 nëntor të vitit të kaluar në afërsi të Sofjes në Bullgari, një autobus me targa të Shkupit u përfshi nga flakët, me çka humbën jetën shumë gra dhe fëmijë. Pjesa dërmuese e viktimave ishin banorë të Shkupit dhe të rrethinës.

TRT Balkan