Gërvalla takohet me ministrin turk Fidan në Dubrovnik / Photo: Donika Gërvalla/ Facebook

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe e Diasporës e Kosovës, Donika Gërvalla, është takuar me ministrin e Jashtëm të Türkiyes, Hakan Fidan.

Takimi ka ndodhur në margjinat e Forumit të Dubrovnikut.

Ndërsa, temë e takimit ishte fuqizimi i bashkëpunimit ekonomik, mbështetja në anëtarësimin në organizata ndërkombëtare, iniciativat e përbashkëta rajonale, bashkëpunimi në siguri dhe mbrojtje, “Fuqizimi i bashkëpunimit ekonomik, mbështetja në anëtarësimin në organizata ndërkombëtare, iniciativat e përbashkëta rajonale, bashkëpunimi në siguri dhe mbrojtje, ishin temat në fokus të takimit që Zëvendëskryeministrja dhe Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, pati me Ministrin e Jashtëm të Türkiyes, Hakan Fidan, të mbajtur në margjinat e Forumit të Dubrovnikut”, bëhet e ditur në komunikatë.

Ministrja Gërvalla dhe Ministri Fidan vlerësuan bashkëpunimin e ngushtë mes dy vendeve, përfshirë përkrahjen unanime nga deputetët e Türkiyes në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës lidhur me anëtarësimin e Republikës së Kosovës në Këshillin e Evropës.

Një vlerësim i veçantë u shpreh për angazhimin e Türkiyes në kuadër të NATO-s dhe KFOR-it, duke e cilësuar si një përkrahje të drejtpërdrejtë për paqen dhe sigurinë në rajon.

Ministrja e Kosovës, Gërvalla veçanërisht mirëpriti rolin konstruktiv të komandantit turk të KFOR-it në Kosovë.

Në kontekst të transformimit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) dhe aspiratës legjitime të Republikës së Kosovës për anëtarësim në NATO, Ministrja Gërvalla mirëpriti vazhdimin e përkrahjes turke për realizimin sa më të shpejtë të këtij synimi.

TRT Balkan / agjencitë