Altun vlerëson reagimin e të rinjve kundër krimeve izraelite në Gaza / Foto: AA

Kreu i Drejtorisë së Komunikimeve të Republikës së Türkiyes, Fahrettin Altun, vlerësoi reagimin e fortë të të rinjve në mbarë botën kundër gjenocidit të kryer nga Izraeli në Gaza të Palestinës.

Mesazhet që ata i përcollën botës "zbulojnë dhembshurinë e të rinjve, qasjen e tyre që njeh të vërtetën e zhveshur dhe një qëndrim të ndershëm. Prandaj, ne duhet t'i besojmë kësaj energjie," tha Altun të shtunën, duke folur në edicionin e vitit 2024 të TRT World Next Forum në Qendrën e Arteve Performuese Zorlu në Istanbul.

Ai theksoi se forumi ruan premisën se të rinjtë janë aktorë themelorë dhe subjekte aktive të komunitetit ndërkombëtar dhe jo objekte pasive.

“Sistemet botërore i shohin të rinjtë si objekte për përhapjen e ideologjive të tyre. Ata i shohin si klientë që do të konsumojnë atë që prodhojnë pa diskutim”, tha Altun, duke theksuar se një qasje e tillë duhet të refuzohet.

Një sistem ndërkombëtar i dështuar

“Në botën në të cilën jetojmë sot, kemi nevojë për dhembshuri, përulësi, një ndjenjë drejtësie dhe qëndrueshmëri të të rinjve”, tha Altun në fjalimin e tij në këtë aktivitet.

"Si njerëzim, ne kemi nevojë që ju të formoni një forcë kundër rendit global të shfrytëzimit, si dhe të flisni kundër ksenofobisë dhe racizmit në një mënyrë unike në mbarë botën," shtoi ai.

Duke theksuar se në botë ekziston një krizë e drejtësisë dhe e së vërtetës, Altun shtoi se rendi aktual ndërkombëtar ka dështuar përballë problemeve bashkëkohore dhe se nuk ka kërkim të rendit si përgjigje.

“Ne jemi përballë një sistemi ndërkombëtar që nuk mund të ndërmarrë asnjë hap konkret kundër gjenocidit izraelit në Gaza dhe është plotësisht nën robërinë e Sionizmit”, tha shefi i komunikimeve.

"Sistemi ndërkombëtar iu dorëzua të ashtuquajturit ‘narrativë fetare’ të Sionizmit pavarësisht ligjërimit të tij laik e të ndritur. Dhe përmes këtij ligjërimi, ne dëshmuam se si sistemi ndërkombëtar përpiqet të legjitimojë gjenocidin në Gaza”, shtoi ai.

TRT Balkan / agjencitë