Protesta në Indi kundër ofendimeve ndaj profetit Muhamed.     Foto: Reuters

Thakur Raja Singh, një anëtar i Partisë hindu nacionaliste Bhartiya Janata (BJP) në parlamentin lokal, u arrestua për shkak të deklaratave fyese ndaj Profetit Muhamed, duke shkaktuar protesta masive në qytetin Hyderabad, në shtetin jugor indian Telangana.
Policia e Hyderabad në deklaratën e saj theksoi se Thakur Raja Singh, anëtar i BJP-së i asamblesë legjislative të shtetit, u arrestua të martën në mëngjes, pasi kundër tij u ngritën disa akuza në pjesë të ndryshme të qytetit.
"Ne e kemi arrestuar atë. Detaje të mëtejshme do të publikohen së shpejti", tha për AA Joel Davis, një zyrtar policor në Hyderabad.
Të hënën, Singh publikoi një video në të cilën shihet duke folur në mënyrë fyese për Profetin Muhamed.
Pas kësaj, të hënën mbrëma shpërthyen protesta në pjesë të ndryshme të Hyderabad, ku protestuesit kërkuan masa ligjore kundër tij.
Kohët e fundit, Nupur Sharma, zëdhënëse e BJP-së, bëri komente fyese për Profetin Muhamed gjatë një debati televiziv, i cili shkaktoi reagime të ashpra në Indi, si dhe në botën islame. Komentet e saj u dënuan nga qeveria indiane dhe partia e saj nga e cila u përjashtua.
Zëdhënësi tjetër i BJP-së, Naveen Kumal Jindal, u përjashtua nga partia për komente në mediat sociale në mbështetje të Sharma-s dhe kundër Islamit. Pas deklaratave të tyre, në mbarë vendin u mbajtën protesta masive.
Dhjetëra shtete islame dhe organizata ndërkombëtare dënuan komentet e diskutueshme.

AA