Francë: Parisienët morën mesazhe “paralajmëruese” përpara Olimpiadës / Photo: AA

Qeveria franceze ka njoftuar një aplikim për kodin QR për parisienët, i cili do të përdoret në ceremoninë e hapjes së Lojërave Olimpike të Parisit 2024, me një sistem paralajmërimi.

Në deklaratën nga departamenti i policisë së Parisit në rrjetin social X u tha se një mesazh "paralajmërues" ishte dërguar në telefonat e njerëzve në zonën ku do të mbahet ceremonia e hapjes së Olimpiadës së Parisit, e cila fillon nga 18 korrik deri më 26 korrik.

Në mesazh, qytetarëve u kërkohet të shkarkojnë një aplikacion me një kod QR, i cili është i detyrueshëm për të hyrë në hapësirën ku do të zhvillohet ceremonia e hapjes së Lojërave Olimpike.

Sistemi i paralajmërimit ku është shpallur aplikimi i kodit QR në Francë përdoret në situata që kërkojnë kujdes, si sulmet terroriste dhe fatkeqësitë e motit.

Ceremonia e hapjes së Lojërave Olimpike në Paris mund të arrihet vetëm duke skanuar kodin QR.

Ata që duan të hyjnë në rajon do të mund të regjistrohen në platformën e hapur nga Ministria e Brendshme.

AA