Kapen 44 të dyshuar të DEASh-it në operacionin me bazë në Şanliurfa. / Foto: AA Archive

Në operacionin kundër organizatës terroriste DEASh në dy provinca me qendër në Şanliurfa janë kapur 44 të dyshuar.

Ekipet e Drejtorisë së Degës Antiterrorizëm të Departamentit të Policisë së Provincës, me udhëzimet e Zyrës së Kryeprokurorit Publik të Şanliurfas, filluan punën për deshifrimin e organizatave terroriste dhe kapjen e anëtarëve të organizatës.

Si rezultat i punimeve u përcaktuan adresat ku fshiheshin të dyshuarit, për të cilët thuhej se ishin anëtarë të organizatës terroriste DEASh. Në operacionin e njëkohshëm të kryer nga ekipet në adresat e specifikuara në Şanlıurfa dhe Konya u arrestuan 44 të dyshuar.

Pas kontrolleve të tyre shëndetësore, të dyshuarit janë dërguar në Departamentin e Policisë së Krahinës për procedim.

Në një tjetër operacion të kryer kundër organizatës terroriste DEASh nga ekipet e Drejtorisë së Degës Kundër Terrorizmit të Komandës së Xhandarmërisë Krahinore të Şanliurfas në Şanliurfa, Istanbul, Mersin, Konya, Sakarya dhe Bolu, u kapën 8 të dyshuar.

TRT Balkan / agjencitë