Numri i palestinezëve të vrarë nga sulmet izraelite rritet në 30.631 / Photo: AA

Numri i palestinezëve të vrarë në ofensivën vdekjeprurëse të Izraelit në Rripin e Gazës që nga 7 tetori është rritur në 30.631, njoftoi të martën Ministria e Shëndetësisë së Gazës.

Deklarata e lëshuar pasi sulmi vdekjeprurës i Izraelit në Gaza hyn në ditën e tij të 151-të, thotë se 72.043 palestinezë janë plagosur deri më tani.

“Në 24 orët e fundit, ushtria izraelite kreu dhjetë masakra në të gjithë Rripin e Gazës, duke vrarë 97 njerëz dhe duke plagosur 123”, thuhet në deklaratë.

Shtohet se shumë prej tyre janë të bllokuar nën rrënoja dhe në rrugë dhe shpëtimtarët nuk mund t'i arrijnë.

Izraeli nisi një ofensivë vdekjeprurëse në Rripin e Gazës pasi Hamasi sulmoi Izraelin më 7 tetor.

Më 26 janar, pas një padie për gjenocid të ngritur nga Republika e Afrikës së Jugut, Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë vendosi që Izraeli duhet të përmbahet nga çdo veprim në lidhje me vrasjen, sulmet dhe shkatërrimin e banorëve të Rripit të Gazës dhe t’i marrë të gjitha masat për të parandaluar gjenocid.

Sulmet, megjithatë, vazhdojnë të pandërprera dhe dërgimi i ndihmave mbetet i pamjaftueshëm për të trajtuar katastrofën humanitare.

AA