Rama: Aeroporti i Vlorës, do të jetë më i madhi në Ballkan

Rama: Aeroporti i Vlorës, do të jetë më i madhi në Ballkan

Aeroporti është planifikuar të shtrihet në një sipërfaqe prej 297 hektarësh.
Rama: Aeroporti i Vlorës, do të jetë më i madhi në Ballkan.     Foto: Edi Rama/FacebookAeroporti i Vlorës, do të jetë aeroporti më i madh në Ballkan, dhe një ndër investimet më të rëndësishme për ekonominë e vendit, shkruan në Facebook, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama.

Me një vlerë investimi prej 104 milionë euro, në periudhën 2-vjeçare të fazës së parë do të ndërtohet godina e aeroportit dhe pista, që kapin vlerën mbi 103.5 milionë dollarë.
Ndërsa në fazën e dytë, në 4 vitet e para do të zhvillohet infrastruktura suplementare e biznesit dhe turizmit, që arrijnë vlerën e investimeve me qindra-miliona euro.

Aeroporti i Vlorës do të presë udhëtime të drejtpërdrejta edhe me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Aeroporti do të shtrihet në një sipërfaqe prej 297 hektarësh. Nga këto 16.000 m2 do të jetë zona e terminalit të pasagjerëve. Parkingu i avionëve do të jetë 46.690 m2 nga të cilat 32.000 m2 do të jenë për pozicionet e avionëve (12 vendqëndrime), 2000 m2 do të jetë sipërfaqja e shërbimit zjarrfikës.


TRT Balkan / agjencitë