Shqipëri: 47 % më shumë vizitorë në institucionet e trashëgimisë kulturore.     /Foto: ATA

Ndërkohë që një vit më parë, për të njëjtën periudhë kjo shifër arrinte në rreth 51 mijë vizitorë. Shqipëria turistike vijon të tërheqë vëmendje jo vetëm për bregdetin magjepsës, por edhe për pasurinë e saj kulturore. Sipas shifrave të publikuara nga Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, tremujori i parë i vitit 2024 shënoi rritje me 47 % të vizitorëve në institucionet e trashëgimisë kulturore, krahasuar me vitin 2023.

Nga janari në mars, institucionet e trashëgimisë kulturore janë vizituar prej më shumë se 97 mijë vizitorësh, vendas dhe të huaj. Ndërkohë që, një vit më parë, për të njëjtën periudhë kjo shifër arrinte në rreth 51 mijë vizitorë.

Më herët, ministri i MEKI-t, Blendi Gonxhja, ka bërë publike edhe shifrat e vizitueshmërisë së muzeve e parqeve arkeologjike, shifra të gjitha në rritje.

Sipas INSTAT-it, vetëm gjatë muajit mars numri i shtetasve të huaj që kanë hyrë në territorin shqiptar shënoi një rritje prej 47,¹% %, duke arritur 564.975. Ndërsa përgjatë 3-mujorit, Shqipërinë e vizituan 1.535.113 shtetas të huaj ose gati 500 mijë më shumë se në të njëjtën periudhë të 2023-shit.

TRT Balkan / agjencitë