Fillon restaurimi i Xhamisë "Koxha Kadi Ahmed Efendi" në Manastir. / Photo: AA

Bashkësia Fetare Islame (BFI) e Maqedonisë së Veriut njoftoi se ka filluar realizimi i projektit për restaurimin e Xhamisë "Koxha Kadi Ahmed Efendi" në Manastir, e cila daton nga fillimi i shekullit XVI.

Siç njoftoi BFI-ja, xhamia është ndërtuar në vitin 1529 nga Kadiu lokal Ahmed Efendi, ndërsa ka pasur edhe Medrese në afërsi të tregut të druve.

Fillon restaurimi i Xhamisë "Koxha Kadi Ahmed Efendi" në Manastir. AA

Në njoftim thuhet se me këtë fillon edhe realizimi i protokollit të nënshkruar në mes të kreut të BFI-së Shaqir Fetai dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Vakëfeve të Republikës së Türkiyes me seli në Ankara.

"Xhamia Koxha Kadi Efendi është xhamia e tretë që restaurohet me donacion nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfeve të Türkiyes dhe është xhamia e tetë që do të jetë në përdorim për besimtarët e Manastirit dhe rrethinës", thuhet në njoftim.

Fillon restaurimi i Xhamisë "Koxha Kadi Ahmed Efendi" në Manastir. AA

Me këtë rast, Fetai falënderoi Drejtorinë e Përgjithshme të Vakëfeve për fillimin e këtij projekti dhe u dëshiroi punë të mbarë.

TRT Balkan / agjencitë