Kroaci: Hapen të gjitha vendvotimet në diasporë.     /Foto: Pixell

Të gjitha qendrat e votimit jashtë Kroacisë të përcaktuara për zgjedhjet parlamentare janë hapur, përfshirë ato në Doha dhe Dubai, ku mbizotëron moti është jashtëzakonisht i keq, njoftoi Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve i Kroacisë. Në këto qendra votimi nuk ka shumë votues. Në Dubai dhe në Emiratet e Bashkuara Arabe janë regjistruar 16 votuese, kurse më parë ishin 42. Bëhet fjalë për votues me vendbanim në Kroaci që kanë dashur të votojnë jashtë vendit, ndaj kanë kërkuar regjistrim paraprak.

Në Doha (Katar), u regjistruan 15 votues aktivë, ndërsa më parë numri ishte 33.

Zgjedhjet për parlamentin kroat filluan të hënën në orën 23:00 me orën kroate në Australi dhe të martën në orën 7 të mëngjesit u hapën qendrat e votimit në rreth 20 vende evropiane.

Jashtë vendit, në zonën e 11-të, e cila praktikisht përbëhet nga e gjithë bota, mbahen zgjedhjet parlamentare në 41 shtete, në 110 qendra votimi dhe hapja e tyre, e matur me kohën e Kroacisë, përcaktohet nga zona kohore në të cilën ndodhen.

Në listën e vendeve ku mbahen këto zgjedhje përfshihen Kina, Indonezia, Kili, Argjentina, Kanadaja, ShBA-ja.

Nga 110 vendvotime jashtë vendit, shumica janë në Bosnjë e Hercegovinë, 43, nga të cilat katër në Orashje, ku qendrat e votimit për zgjedhjet parlamentare u hapën për herë të parë.

Ndryshe nga zgjedhjet e vitit 2020, nuk do të ketë votime në Finlandë, Japoni, Izrael dhe Ukrainë, por do të ketë votime në Kili, Indonezi, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Republikën e Afrikës së Jugut.

Në zonën e 11-të zgjidhen tre nga 151 deputetë.

TRT Balkan / agjencitë