Gjetje arkeologjike të periudhës osmane në kalanë e restauruar të Bashtovës

Gjetje arkeologjike të periudhës osmane në kalanë e restauruar të Bashtovës

Janë gjetur gjyle të përmasave të ndryshme si dhe materiale qeramike të së njëjtës periudhë.
Gjetje arkeologjike të periudhës otomane në kalanë e restauruar të Bashtovës.     Foto: Elva Margariti/Facebook

Gjatë restaurimit të kalasë unike të Bashtovës, falë programit EU4Culture, janë hasur gjetje të reja arkeologjike, që hapin dritare të reja mbi historinë e monumentit.

Këtë lajm e ka bërë të ditur nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale ministrja e Kulturës e Shqipërisë, Elva Margariti, sipas së cilës gjatë këtyre ditëve, krahas punës restauruese në Kalanë e Bashtovës, po realizohen edhe sondazhe arkeologjike për identifikimin e shtresave kulturore të monumentit si dhe për kontrollin e çarjeve vertikale në pika të ndryshme të tij.

Gjetje arkeologjike të periudhës osmane në kalanë e restauruar të Bashtovës. Elva Margariti/Facebook

Së fundmi sondazhet kanë nxjerrë në dritë gjurmë të periudhës otomane të shek. XVIII.

Janë gjetur gjyle të përmasave të ndryshme si dhe materiale qeramike të së njëjtës periudhë.

Jo vetëm gërmimet e mëtejshme, por edhe dokumentimi dhe studimi i materialeve të gjetura do të japin përgjigje më të sakta lidhur me këto gjetje.

TRT Balkan