Kurti mirëpriti ministren e Katarit për Zhvillim Social dhe Familje / Photo: AA

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka pritur në takim Ministren e Katarit për Zhvillim Social dhe Familje, Maryam bint Ali bin Nasser Al Misna.

Siç njofton Zyra e Kryeministrit, Kurti shprehu mirënjohjen e tij për mbështetjen dhe kontributin e Katarit ndaj Kosovës, si në anëtarësimin e saj në organizata ndërkombëtare, ashtu edhe përmes programeve të tjera të bashkëpunimit.

Gjatë takimit u vlerësuan marrëdhëniet miqësore ndërmjet Kosovës dhe Katarit, si dhe u bisedua rreth rritjes së bashkëpunimit ndërmjet dy shteteve në rrafshin ekonomik, tregtar dhe institucional.

Një theks i veçantë në takim iu dha programeve të mirëqenies sociale. Kryeministri Kurti e njoftoi ministren Al Misnad me sistemin e ndihmës sociale në Kosovë, teksa përmendi pilotimin e reformës së skemës së asistencës sociale e cila filloi këtë fundjavë dhe mësimet e së cilës do të reflektohen edhe në Projektligjin e ri për mbrojtjen sociale.

Në kuadër të masave mbështetëse, kryeministri veçoi shtesat për mbi 55 mijë lehona dhe mbi 400 mijë fëmijë të cilat dëshmojnë përmirësimin e gjendjes ekonomike dhe forcimin e pozitës financiare të grave në Kosovë. Si rezultat i këtyre shtesave, rreth 100 mijë gra në Kosovë për herë të parë kanë hapur xhirollogari bankare.

Në kuadër të bashkëpunimeve në të ardhmen, interesim i dyanshëm u shpreh për fushën e digjitalizimit të shërbimeve dhe sistemit të mbështetjes sociale.

AA