Policia e Kosovës: Dëmtohen tri vetura, lëndohet një polic / Photo: Policia e Kosovës/ Facebook

Policia e Kosovës në bashkëpunim dhe koordinim me institucionet e sigurisë, kanë vazhduar angazhimet në ofrimin e sigurisë dhe mbarëvajtjen e protestave të cilat janë mbajtur edhe sot pranë komunave Leposaviq, Zubin Potok dhe Zveçan.

"Fillimisht protesta ishte e qetë, por në orët e pasdites në intervale të ndryshme kohore disa persona të dyshuar kanë hedhur gurë në drejtim të tri automjeteve të Policisë së Kosovës, ku dyve prej tyre iu janë shkaktuar dëme materiale duke iu thyer xhamat. Si pasojë e sulmeve nga mjetet e forta një zyrtar policor ka pësuar lëndime", njofton Policia e Kosovës.

Po ashtu, gjatë protestës së realizuar sot, sipas policisë së Kosovës disa media/gazetarë janë penguar e sulmuar, si dhe automjetet e tyre ishin vandalizuar nga individë/grupe kriminale.

"Pengimi i gazetarëve në detyrë cenon të drejtën e shprehjes, informimit dhe lirinë e shtypit. Ne jemi të përkushtuar të hetojmë këto akte kriminale dhe të parandalojmë shfaqjen e dhunës", thuhet në komunikatën e Policisë së Kosovës.

Njëkohësisht, Policia e Kosovës u bën thirrje të gjithë protestuesve të përmbahen nga dhuna dhe të shprehin mendimet e tyre në mënyrë paqësore.

TRT Balkan