Ushtria e Kosovës stërvitet për automjetet luftarake turke "Vuran"

Ushtria e Kosovës stërvitet për automjetet luftarake turke "Vuran"

Ky trajnim është bërë në kuadër të bashkëpunimit me ushtrinë turke.
Ushtria e Kosovës stërvitet për automjetet luftarake turke "Vuran".     /Foto: AA

Pjesëtarë të Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) kanë kryer trajnim për përdorimin e automjeteve luftarake turke "Vuran". Siç bëhet e ditur nga FSK-ja, ky trajnim është bërë në kuadër të bashkëpunimit me ushtrinë turke.

"Me qëllim të ngritjes së kapaciteteve luftarake të Forcës së Sigurisë së Kosovës, nga instruktorët e ushtrisë turke është realizuar trajnimi në përdorimin e sigurt dhe efikas të automjeteve luftarake Vuran", thuhet në njoftim.

Tutje, FSK-ja bën të ditur se bazuar në planin e zhvillimit është duke ngritur kapacitetet e saj, me mbështetjen e partnerëve ndërkombëtarë, duke krijuar kështu ndërveprueshmërinë dhe ngritur me standardet më të larta të ushtrive të NATO-s.

TRT Balkan / agjencitë