Inteligjenca turke “neutralizon” kreun terrorist të PKK-së në Irakun verior.    /Foto: AA

Inteligjenca turke "neutralizoi" një drejtues të organizatës terroriste PKK në Irakun verior, thanë të mërkurën burime të sigurisë.

Organizata Kombëtare e Inteligjencës (MIT) neutralizoi Islam Cehanfer, një nga të ashtuquajturit udhëheqës të organizatës terroriste PKK, në rajonin rural Penjavin të qytetit të Irakut të Sulaymaniyah, afërsisht 200 kilometra larg kufirit turk, thanë burimet në kushte anonimiteti për shkak të kufizimeve për të folur në media.

Inteligjenca monitoroi aktivitetet e terroristit, me emrin e koduar Berhudan Kelhor, i njohur si i ashtuquajturi udhëheqës i batalionit të degës siriane të grupit, YPG.

Cehanfer, i cili mori përgjegjësinë për anëtarët e PKK-së dhe degët e saj gjatë kohës së tij në Siri dhe lehtësoi trajtimin e anëtarëve të plagosur të organizatës, u raportua se ishte aktiv në Irak dhe Siri.

Terroristët e PKK-së shpesh fshihen në Irakun verior për të komplotuar sulme ndërkufitare në Türkiye.

Në fushatën e saj terroriste më shumë se 35-vjeçare kundër Türkiyes, PKK-ja – e listuar si një organizatë terroriste nga Türkiye, ShBA-ja dhe BE-ja – ka qenë përgjegjëse për vdekjen e më shumë se 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja.

TRT Balkan / agjencitë